Oyun Ulağı

Minecraft FPS Arttırma Taktikleri

Minecraft OptiFine Yakınlaştırma
Minecraft’ta gördüğünüz her blok veya eşya oyun performansınızı düşürür.

Minecraft FPS arttırma taktikleriyle birlikte yüksek kalitedeyken bile anlık performans düşüşleri yaşamadan Minecraft’ı rahatlıkla oynayabilirsiniz. Minecraft’ın sonsuz bir dünyası bulunmasından dolayı en iyi bilgisayarlarda bile ara ara performans düşüşleri yaşanabiliyor.

Minecraft FPS Arttırma

Minecraft FPS arttırma adına uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Oyuncuların en çok tercih ettiği FPS arttırma yöntemleriyse oyun içerisindeki kalite ayarlarını kısarak ayriyetten performans arttıran Minecraft FPS arttırma modu kullanıyor.

Minecraft Grafik Ayarları
Minecraft grafik ayarlarını düşürerek performansınızı arttırabilirsiniz.

Öncelikle kaliteden fazla ödün vermek istemiyorsanız ayarlarınızı yavaş yavaş düşürmeye başlayın. Yeni görünüş ayarlarını uyguladıktan sonra oyuna geri dönerek performansınızı gözden geçirebilirsiniz. Daha fazla performansa ihtiyacınız varsa ayarları düşürmeye devam edebilirsiniz.

Minecraft FPS Arttırma Ayarları

Oyundaki performansınızı en çok etkileyen ayar görüş mesafesi ayarı. Görüş mesafesini azaltmanız durumunda daha kısa mesafe göreceğinizden dolayı performansınız artacak. Aynı zamanda görüş mesafesini arttırmak cihaz performansınızı önemli derecede düşürür. Minecraft’ta dahil olmak üzere herhangi bir oyunda sürekli olarak görüntü değişmesi devamlı olarak performansınızın dalgalanmasına sebep olur. Ortalama donanımı olan bir bilgisayara sahipseniz görüş mesafesini 8-16 arasında tutmalı ve sarsılmayı kesinlikle kapatmalısınız. Sarsılma ayarı aktif olması durumunda sessiz sessiz ilerlerken veya koşarken sürekli olarak ekranınız sarsılacak. Her adımınızda farklı görüntülerin oluşmasından dolayı performansınız sürekli daha düşük olacak.

Minecraft OptiFine Ayarları
OptiFine ayarlarıyla birlikte performansınızı daha da arttırabilirsiniz.

Grafik ayarıyla görüş mesafesi ayarı birbiriyle bağlantılı iki farklı ayardır. Grafik ayarı ekranınızda görüntülenen blokların görüntüsünü güzelleştirirken görüş mesafesi daha uzak mesafeleri görmenize yarayacak. Hem görüş mesafesini düşürüp hem de grafik ayarını hızlıya alırsanız performansınız önemli ölçüde artar.

Minecraft Özel Araçlar

Parçacıklar oyundaki efektleri etkiliyor. Kırılan şişeler ve herhangi bir iksirle birlikte oyuncunun etrafında çıkan efektler bu ayar sayesinde oluşuyor. Bu ayarı düşürmeniz oyundaki efektleri tamamen kapatmasına sebep olacak. Aynı zamanda balık tutarken ki balığın yaklaşma anında çıkan baloncuklar da bu ayarla birlikte kapatılabilir veya açılabilir. Eğer bu efektleri istemiyorsanız parçacıklar ayarını en düşüğe alabilirsiniz.

Minecraft FPS Arttırma Programı

Bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları silmesi için CCleaner gibi programlar kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu programlar sayesinde arka planda çalışan ve bilgisayarı epey yoran işlemleri tek bir tuşa basarak askıya alabilirsiniz. Birçok kişi CCleaner gibi programlara karşı çıkmasına rağmen bu programları kullanan epey oyuncu bulunuyor. Bu gibi programlar genellikle performansınızı arttırmak yerine anlık yaşanan performans düşüşlerinin önüne geçiyor. Sürekli olarak performans kaybı yaşıyorsanız CCleaner kullanarak gereksiz dosyaları silebilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları kendiniz de silebilirsiniz. Oyuncuların en çok gözden kaçırdığı yer geri dönüşüm kutusu. Geri dönüşüm kutusunu boşaltmanız bilgisayarınızda boş yer açar ve performans kayıpları azalır.

Minecraft FPS Yükseltme
Minecraft FPS yükseltme için doğru ayarları uygulamalısınız.

Windows arama penceresine çalıştır yazarak açılan pencereden “temp” yazıp onaylayıp bütün gereksiz dosyaları rahatlıkla silebilirsiniz. Zaman kaybı yaşamamak adına bir dosyayı seçerek CTRL+A kombinasyonunu kullanın. Bazı dosyalar silinirken hatalar ortaya çıkarabilir. Bunun sebebiyse o uygulamanın arka planda çalışıyor olması. Silinmeyen dosyaları daha sonra temizlemek için hata çıkaran dosyaları daha sonra silebilirsiniz. Bir diğer gereksiz dosyaların bulunduğu yerse “%temp%” bölümü ikisi de birbirlerinden tamamen farklı dosya konumları olduğundan dolayı bu dosya dizininde de farklı dosyalar tutuluyor. Tıpkı önceki dosyada olduğu gibi %temp% dosyasını tamamen silebilirsiniz.

Gereksiz dosyaları temizlemek bilgisayarınızın diskinde boş yer açmanıza yarar. Eğer bilgisayarınızın diskinde yer yok denilecek kadar az ise açacağınız küçücük bir dosyada bile bilgisayarınız yavaşlayabilir. Boş disk alanını olabildiğince yüksek tutmanız gerekiyor. Aksi taktirde hem oyunlarda hem de arka planda herhangi bir işlem yapmanız durumunda bilgisayarınız epey yavaşlayacak. C ve D olmak üzere iki farklı diskiniz varsa oyunları C’ye kurmayı geri kalan fotoğraf, video tarzı dosyaları da D klasörüne kaydetmelisiniz. Tüm bu işlemlerin yanında diskinizi önemli derecede temizleyecek bir başka yöntem daha bulunuyor. Windows arama penceresine “Disk temizleme” yazarak diskinizi detaylı bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bu pencerede gereksiz ve kullanılmayan dosyaların silinmesini istediğiniz diski seçmelisiniz. Altta bulunan sistem dosyalarını temizle seçeneğini kapalı tutmanız daha sağlıklı olacak. Sistem dosyalarını silmeniz durumunda bilgisayar ayarlarınızda değişiklikler olabilir. Aynı zamanda bu seçeneği işaretlemeye çalışırken yeni bir küçük pencere açılarak size uyarı veriliyor.

Minecraft FPS Arttırma Modu

Minecraft FPS arttırma modu kullanarak performansınızı arttırabilirsiniz. Minecraft oynayan birçok oyuncu FPS arttırma modu olarak OptiFine’ı kullanıyor. OptiFine modu her Minecraft sürümü için farklı olarak indirilen bir oyun modu. Bu modun içerisinde grafik ayarlarını daha detaylı olmasından dolayı Minecraft’ın kendisinde olan grafik ayarlarını değiştirmenin yanında bu moda özel grafik ayarlarını da yaparak performansınızı epey arttırabilirsiniz. Bu mod yardımıyla performansınızı iki hatta üç katına dahi çıkarabilirsiniz.

Minecraft OptiFine Tuşu

OptiFine modunun performans arttırmasının yanında bir de dürbün gibi belirli bölgeye yakınlaştırma yapılabiliyor. Uzaktaki nesneleri veya canlıları bu mod sayesinde rahatlıkla görebilirsiniz. Özellikle saklanan oyuncuları görebilmek için bu oyun eklentisi harika. Yakınlaştırmanın kısayolu genellikle Z ve C tuşları oluyor. Kontrol ayarlarından yakınlaştırma tuşunu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. OptiFine modunun yanında Minecraft BetterFPS modu 1.16.4 sürümü için de kullanabilirsiniz. Bu oyun eklentisini de kullanarak performansınızı epey arttırabilirsiniz. Ayrıca bu modun içerisinde daha detaylı ayar yapmak için F12 tuşuna basabilirsiniz.

Minecraft FPS Arttırma Texture Pack

Minecraft FPS arttırma Texture Pack yani kaynak paketleriyle de yapılabilen bir Minecraft FPS yükseltme işlemi. Genellikle oyunun daha şık bir hal almasını sağlayan bu kaynak paketlerinin bazıları da oyun performansınızı arttırıyor.

Minecraft FPS Arttıran Kaynak Paketi
Minecraft FPS arttıran Texture Pack kullanarak performansınızı arttırabilirsiniz.

Minecraft FPS arttıran Texture Pack olarak kullanabileceğiniz birçok kaynak paketi bulunuyor. Oyuncuların en çok tercih ettiği kaynak paketiyse Woodpecker 16x kaynak paketi. Minecraft Woodpecker 16x kaynak paketini dilediğiniz gibi indirip kullanabilirsiniz.

Minecraft FPS Gösterme Tuşu

Tüm Minecraft FPS yükseltme işlemlerini tamamladıktan sonra Minecraft FPS gösterme tuşu ile birlikte performansınızı rahatlıkla görebilirsiniz. Minecraft FPS gösterme tuşu varsayılan olarak F3 tuşunda. F3’e bastıktan sonra ekranınızın üst kenarlarında yazılar çıkacak. Sol üst tarafta mevcut FPS değerlerinizi görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder