Oyun Ulağı

 Düşük sistem gerektiren oyunlar oyuncular için merak uyandıran konulardan bir tanesi olarak bilinir. Günümüzden geçmişe baktığımızda tüm oyunların aniden nasıl değiştiğini anlayabiliriz. Geçmişte oynadığımız oyunlar hem görüntü kalitesi bakımından hem de oynanış bakımından gayet basitti.

Fakat günümüzde her oyun güçlü grafiklere ve kaliteye sahip olarak üretilir. Ama her geçen gün artan oyun gücü maalesef yüksek sistemli bilgisayarlar da çalışabiliyor. Bizlerde bu yazımızda oyun oynamadan vazgeçmeyenler için düşük sistem gerektiren oyunlar hangileridir? Açıklıyoruz.

Düşük Sistem Gerektiren Oyunlar

Need For Speed Underground 2

Araba yarışı oyunları dendiğinde elbette Need for Speed serisi unutulamaz. Özellikle düşük sistemli ama kaliteli bir yarış oyunu arayanlar Need for Speed Underground 2 oyununu bilgisayarlarına indirip rahatlıkla oynayabilirler. Bir zamanların en iyi oyunu olarak kabul edilen Underground 2, görüntü kalitesi ve oynanış zevkiyle kendisini ön plana çıkarmayı başarıyor.

Tomb Raider Legend

Macera dendiğinde Tomb Raider akla gelen ilk oyunlar arasında yerini her zaman alır. Sadece macera değil aksiyon sahneleri de bol olan bir oyun olarak siz oyun severlerin kalbini çalıyor. Gizli define aramanın yanı sıra diğer define arayan düşmanlarla savaşan bir kadının öyküsü bu oyunda yer alıyor. Birçok serisi bulunan bu oyunun en zirve yaptığı serisi ise Legend olarak kabul ediliyor.

Tomb Raider Legend

Resident Evil 4

Boyutu 1 GB’den az oyunlar arayanların ilk adresi Resident Evil serileridir. Bu serinin en etki bırakanı ise dördüncü oyunudur. Çünkü hem görüntü kalitesi hem de karakteri oynatış şekli daha farklıdır. Diğer oyunlara ışık tutan kalitesiyle dikkat çeken Resident Evil 4 oyununda bir köy içerisinde yaşayan esrarengiz insanlar bulunuyor. Bu insanlar gizli bir tarikata bağlı ve zombi karakterine bürünmüşler. Karakterimiz bir polis olduğundan dolayı burada ne olup bittiğini incelemesi gerekiyor. Sonra ardı sıra gelen konular yer alıyor.

Call of Duty 2

En iyi savaş oyunları arasında bulunan Call of Duty serisi ikinci oyunuyla herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştır. İlk oyunundaki grafiklere nazaran ani bir zıplama gerçekleştiren bu oyun, ikinci dünya savaşını sizlere yansıtıyor. Savaş oyunu sevenlerin kesinlikle oynaması gerektiği bir oyun olarak listemizde yer alıyor. Düşük sistem bilgisayarı olan kişiler bu oyunu rahatlıkla oynayabilirler.

Pro Evolation Soccer 2009

Futbol oyunu elbette vazgeçilmez diyebiliriz. Düşük sistem gerektiren oyunlar listemizde futbol oyunu sevenler için Pro Evolation Soccer 2009 yer alıyor. Gayet kaliteli bir oynanış sunan bu oyunda görüntü üst düzeyde diyebiliriz. Bir devrim olarak görülen PES 2009 oyunu diğer futbol oyunları için ışık tutmuş nadir oyunlardan bir tanesidir.

Pro Evolation Soccer 2009

Hitman Blood Money

Mafyalara karşı gelen karakterimiz özel bir ajan olarak görevini yerine getiriyor. Bol aksiyon ve strateji barındıran bu oyunda ajanlığı öğreneceksiniz. Her adımınızı doğru atmanız gerektiği gibi öldürme zamanını da çok iyi seçmeniz gerekiyor. Aksi takdirde göreviniz iptal edilecek. Sessiz bir şekilde yaklaştığınız avı istediğiniz silahla öldürebilmeniz serbest. Önemli olan geride hiçbir iz bırakmadan görevi tamamlamanız.

NBA Live 2008

Hem düşük hem ortalama sistem gereksinimli oyunlar arasında NBA Live 2008 göze çarpıyor. Basketbol sevenler için oldukça eğlenceli sayılan NBA Live 2008, görüntü kalitesinin yanı sıra oynanış açısından da çok zevk veriyor. Eski basketbol oyunları biraz sıkıcı olsa bile NBA Live 2008, basketbol oyunları açısından evrime uğramış bir oyun olarak bakabiliriz.

Grand Theft Auto San Andreas

En iyi açık dünya oyunları PC içerisinde GTA serisi baş tacı olarak kabul edilir. Özellikle konusu ve oynanış açısından serbestliğe dayanan San Andreas, bünyesinde çok büyük harita bulunduruyor. Bu haritada istediğiniz gibi gezebildiğiniz gibi görevler de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Grand Theft Auto San Andreas

Oyunun en büyük özelliği çeşitli şifreler yazarak spor arabalar, silahlar, uçaklar indirebiliyor ve hatta ölümsüz olabiliyorsunuz. Böyle olunca oyunun eğlencesi kaçınılmaz oluyor. Düşük sistem gerektiren oyunlar olarak listemizde yer alan GTA San Andreas, siz değerli oyunculara büyük bir oyun tecrübesi kazandıracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder