Oyun Ulağı

CS GO Başlatma Seçenekleri Nedir

CS GO FPS Arttıran Başlatma Seçenekleri Steam aracılığı ile CS:GO'yu ve diğer oyunları çalıştırırken bilgisayar ile etkileşimi sağlayacak olan kodlara başlatma seçenekleri kodları denir.

cs go başlatma seçenekleri

Steam Başlatma Seçenekleri Nasıl Açılır?

Steam > Kütüphane > Counter-Strike: Global Offensive > Özellikler(Sağ Tık) > Başlatma Seçenekleri

CS GO FPS Arttıran Başlatma Seçenekleri 2021

 -novid -high -nod3d9ex1 -threads 4 +cl_forcepreload 1 -nojoy

Steam Başlatma Seçenekleri Kodları

  • threads 4

Bilgisayarınızdaki çekirdek sayısına göre düzenlemelisiniz, çekirdek sayısını öğrenmek için şu yolu takiğ edin; Ctrl + Alt + Delete tuşları sayeside görev yöneticisini açıp  Performans > CPU kısmından sağ alt tarafta çekirdek sayınızı görebilirsiniz.(Windows 10 İçin Geçerlidir)

  • novid

Steam'dan CS:GO'yu açtığımızda başta gösterilen kısa introyu atlayıp direk CS:GO ana menüsüne geçmenize yarar.

  • tickrate 128

Bu başlatma seçeneği ayarlanmadan botlarla çevrimdışı bir oyun oluşturursanız, oluşturulan sunucu tickrate 64’te çalışacaktır. Bu başlatma seçeneği belirlendiyse, çevrimdışı sunucular her zaman tick 128’te çalışacaktır. Bu durum browserlar ile sağlanan diğer sunucular ve oyun içi kaliteli topluluk sunucuları içinde geçerlidir.

  • -high

Bu kodumuz ise oyunu yüksek öncelikli modda başlatacaktır. Bu başlatma seçeneği, özellikle arka planda bir çok programı aktif olan kullanıcılar için CS:GO'ya performans ayrılmasını sağlayacaktır.

  • +cl_forcepreload 1

Oyuna girdiğinizde direk olarak haritaları indirmeye başlar ve bu sayede oyuna girerken daha hızlı girer ve fps biraz daha yüksek değerlere çıkar.

  • -d3d9ex

Bu başlatma seçeneği alt+tab yapma süresini kısaltmaktadır. Forumlarda yüksek sistemler için önermeyenleri ve bir şey değiştirmediğini söyleyenleri görmüştüm işe yaramazsa kaldırmanızda fayda var. En son güncellenen koddur. Önceki hali -nod3d9ex1 bu şekildeydi hala güncellemediyseniz hemen güncelleyin.

  • -freq 60

Monitörünüzün Hz değerine göre “60” sayısını değiştirebilirsiniz. Eğer normal düzeyde yani 60 Hz kullanıyorsanız bu kodu yazmanıza gerek yoktur. Bilgisayarın arama kısmına gelerek Görüntü Ayarları > Gelişmiş Görüntü Ayarları kısmından monitörünüzün Hz değerini görebilirsiniz.

  • -nojoy

Oyun kontrollerinden biri olan joystick desteği kaybolur. Kullanmayacağımız bu seçenekten bilgisayarımızı ayırarak bir yükten daha kurtarabiliriz.

  • -language english

Bu ayarımız ile oyun dilini ayarlayabiliyorsunuz. CS:GO Steam hesabınızın ana dilini kullanıyor. Yani Steam hesabınız Türkçe ise bu ayarı yapmadan oyunu farklı bir dilde kullanamıyorsunuz.

  • -console

CS:GO'yu başlattığımızda ana ekrana geldiğimizde konsolun otomatik olarak ekranınıza gelmesini sağlayacaktır. 

cs go fps arttırma

Tüm işlemleri yaptıktan sonra CS:GO FPS'niz arttıysa ya da oyun içi ayarlarınız istediğiniz gibi olduysa aşağıdan yorum olarak belirtmeyi unutmayın, sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder